Vína

Ročníky, odrůdy, zpracování

Pinot Noir 2012
Barva českého granátu, ve vůni zpočátku zemitá vápenitá vůně s tónem zelené papriky, později se rozšiřuje do vůní tmavého lesního ovoce, ke konci animální tóny. V chuti plné, zralé ostružiny, višňová marmeláda s hřejivým pocitem z alkoholu, pikantní kyselinová páteř a dlouhá harmonická dochť. Předpokládaná lahvová zralost 2015-18.

Mělnická podoblast, Slaný, Trať Ovčáry, jakostní červené víno s přívlastkem pozdní sběr, Evidenční č. jakosti 110L1-13/43 šarže PN12/1, suché, ruční sklizeň, cukernatost při sklizni 23.5°ČNM, odstopkovano a pomleto, spontánní fermentace, macerováno na rmutu, 14 dní s ručním potápěním matolínového klobouku (3 x za den prvých 10 dní) ve dvou otevřených 500 l kádích, lisováno na pneumatickém lisu, leželo na kalech ve třech použitých 225 l sudech (Radoux a 2x Mercier) 11 měsíců, nefiltrováno. Dva sudy ponechány a budou lahvovány srpen 2014.

Anal. Hodnoty: SO2 aktivní/celkový: 5/25 mg/l, Alkohol (Vol%) 13,8, celkové titr. kyseliny: 5,1 g/l, red. Látky (cukry): 0,1 g/l, těkavé kyseliny 10,6 meq/l, bezcukerný extrakt 24,4 g/l

K dispozici ca 200 lahví,

 

Svatovavřinecké 2012

Hluboká barva granátu, ve vůni švestková povidla, višně, slabě vanilka, v chuti plnné, tmavé lesni plody, povidla. Předpokládaná lahvová zralost 2014-15.

Litoměřická podoblast, Velké Žernoseky, Trať Pod Třešnovkou, jakostní červené víno odrůdové, Evidenční č. jakosti 110L1-13/37 šarže Sv12/1, suché, ruční sklizeň, cukernatost při sklizni 20.5°ČNM, odstopkovano a pomleto, spontánní fermentace, macerováno na rmutu 15 dní s ručním potápěním matolínového klobouku (3 x za den prvých 10 dní) v otevřené 450 l kádi, lisováno na pneumatickém lisu, leželo na jemných kalech v použitém 225 l sudu (Mercier) 11 měsíců, nefiltrováno

Anal. Hodnoty: SO2 aktivní/celkový: 8/45 mg/l, Alkohol (Vol%) 11,4, celkové titr. kyseliny: 5,3 g/l, red. Látky (cukry): 0,1 g/l, těkavé kyseliny 6,4 meq/l, bezcukerný extrakt 25,9 g/l

Vyprodáno

 

Müller Thurgau 2012

Jemná zlatavá barva. Ve sklence postupně rozvijející se vůně, z počátku zastřená, ale po krátké expozici na vzduchu mohutná ovocitá, žlutý meloun, zelené jablko, muškát. V chuti plnné, zakomponovaná kyselinka, velmi minerální s mandlovinkou na konci dlouhé dochutě.

Litoměřická podoblast, Velké Žernoseky, Trať Na jámě, jakostní bílé víno, Evidenční č. jakosti 73M1-13/9 šarže MT12/1, suché, ruční sklizeň, cukernatost při sklizni 20.5°ČNM, macerováno na rmutu 15 h, odkaleno 24  h, spontánní fermentace, na jemných kvasnicích v nerezu 6 měsíců, 1 x filtrace pres křemelinu F10/70

Anal. Hodnoty: SO2 aktivní/celkový: 30/70 mg/l, Alkohol (Vol%) 12,0, celkové titr. kyseliny: 5.5 g/l, red. Látky (cukry): 0,3 g/l, bezcukerný extrakt 17,4 g/l

Vyprodáno

 

Veltlínské červené rané 2012

Slabě nažloutlé se měděnými odlesky, Jemná vůně čerstvě sklizených hroznů, později se objeví zelené jablko a na konci čajové výluhy a luční byliny. V chuti lehké, minerální, velmi pitelné s delším doznívání, kde se objeví bylinná kořenitost.

Litoměřická podoblast, Velké Žernoseky, Trať Na vinici, jakostní bílé víno, Evidenční č. jakosti 73M1-13/2 šarže VCR12/1, suché, ruční sklizeň, cukernatost při sklizni 19.5 °ČNM, na rmutu 15 h, Připraveno oxidativní maceraci moštu bez zasíření. Velmi tmavý mošt byl pak mirně zasířen a hrubě odkalen s přídavkem bentonitu 24  h, spontánní fermentace, na jemných kvasnicích v nerezu 6 měsíců, 1 x filtrace pres křemelinu F10/70

Anal. Hodnoty: SO2 aktivní/celkový: 20/73 mg/l, Alkohol (Vol%) 11,0, celkové titr. kyseliny: 5.1 g/l, red. Látky (cukry): 0,1 g/l, bezcukerný extrakt 20,2 g/l

Vyprodáno

 

Tramín červený 2012

Barva plátkového zlata, mohutná omamující vůně čajovách růží a květin. V chuti je ohnivé díky vyššímu obsahu alkoholu, minerální s pocitem olizované opuky, dlouhé, ale ne unavující.

Litoměřická podoblast, Velké Žernoseky, Trať Pod Třešnovkou, suché zemské víno, ruční sklizeň, cukernatost při sklizni 22.5 °ČNM, macerováno na rmutu 24 h, spontánní fermentace, na jemných kvasnicích ve skle 6 měsíců, 1 x filtrace pres křemelinu F10/70

Anal. Hodnoty: SO2 aktivní/celkový: 30/80 mg/l, Alkohol (Vol%) 13,0, celkové titr. kyseliny: 3,2 g/l, red. Látky (cukry): 0,2 g/l

Vyprodáno

 

2011

Müller Thurgau 2011

Litoměřická podoblast, Velké Žernoseky, Trať Na jámě, suché zemské víno, ruční sklizeň, cukernatost při sklizni 20.0°ČNM, macerováno na rmutu 15 h, odkaleno 24  h, spontánní fermentace, na jemných kvasnicích 6 měsíců,

Anal. Hodnoty: SO2 aktivní/celkový: 23/110 mg/l, Alkohol (Vol%) 11.5, celkové titr. kyseliny: 4.5 g/l, red. Látky (cukry): 0,5 g/l

K dispozici ca 200 lahví

 

Veltlínské červené rané 2011

Litoměřická podoblast, Velké Žernoseky, Trať Na vinici, suché zemské víno, ruční sklizeň, cukernatost při sklizni 20.5 °ČNM, macerováno na rmutu 15 h, odkaleno 24  h, spontánní fermentace.

Anal. Hodnoty: SO2 aktivní/celkový: 10/53 mg/l, Alkohol (Vol%) 11.8, celkové titr. kyseliny: 5.0 g/l, red. Látky (cukry): 1 g/l

Vyprodáno

Tramín červený 2011

Trať Pod Třešnovkou, suché zemské víno, ruční sklizeň, cukernatost při sklizni 21.5 °ČNM, macerováno na rmutu 15 h, spontánní fermentace.

Anal. Hodnoty: SO2 aktivní/celkový: 32/122 mg/l, Alkohol (Vol%) 12,2, celkové titr. kyseliny: 5 g/l, red. Látky (cukry): 0,5 g/l

Vyprodáno

 

Svatovavřinecké rosé 2011

Pod Třešnovkou, suché zemské víno, ruční sklizeň, cukernatost při sklizni 21 °ČNM, macerováno na rmutu 6 h, spontánní fermentace.

Anal. Hodnoty: SO2 aktivní/celkový: 47/117 mg/l, Alkohol (Vol%) 10.4, celkové titr. kyseliny: 7.9 g/l, red. Látky (cukry): 0,0 g/l

Vyprodáno

 

2010

Müller-Thurgau 2010

Trať Pod Třešnovkou, zemské víno, cukernatost při sklizni 20 °ČNM, macerováno na rmutu 18 h, odkaleno 24  h, spontánní fermentace, batonáž na autochtonich kvasnicích 7 měsíců, sířeno při lahvování na ca 25 mg SO2/l.

Vyprodáno

Veltlínské červené rané 2010

Trať Na vinici, zemské víno, cukernatost při sklizni 20.5 °ČNM, odkaleno 24 h, spontánní fermentace, batonáž na jemných autochtonich kvasnicích 6 měsíců, sířeno při lahvování na ca 25 mg SO2/l

Vyprodáno

Svatovavřinecké rosé 2010

Trať Pod Třešnovkou, zemské víno, cukernatost při sklizni 21 °ČNM, macerováno na rmutu 6 h, batonáž na jemných autochtonich kvasnicích 6 měsíců, sířeno při lahvování na ca 25 mg SO2/l

Vyprodáno

Tramín červený 2010

Trať Pod Třešnovkou, zemské víno, cukernatost při sklizni 21,5 °ČNM, macerováno na rmutu 12 h, batonáž na jemných autochtonich kvasnicích 6 měsíců, sířeno při lahvování na ca 25 mg SO2/l

Vyprodáno

2009

Müller-Thurgau 2009

Hrozny ručné sbírané 29.-30.9. 2009 (na sv. Václava) z tratě Pod Třešňovkou při 21 °NM a 8.5 g/l kyselin byly pomlety a rmut byl v kádi odležen 18 h. Lisováno při tlaku 3 atm na pneumatickém lisu. Mošt byl mechanicky odkalen s samovolně kvašen ve skleněných vysířených demižonech s přídavkem zákvasu připraveného 24.9. Prvé kvašení probíhalo 3 týdny s přídavky živných solí. Do Vánoc bylo víno dvakrát stočeno a ponecháno zrát do konce dubna 2010. Víno bylo oceněno jako nejlepší MT Žernoseckého koštu 2010.

Vyprodáno

Svatovavřinecké 2009

Hrozny sbírané 30.9. 2009 z tratě Pod Třešňovkou při 21 °NM a 7.5 g/l kyselin byly zpracovány třemi způsoby. Z nejkvalitnějších celých hroznů bylo vylisováno na pneumatickém lisu ca 20 litrů moštu vhodného pro přípravu klaretu. Nedolisované hrozny byly spojeny se zbytkem úrody a společně pomlety/odzrněny. Jedna třetina rmutu byla po tříhodinovém ležení na slupkách vylisována a mošt po hrubém odkalení použit na rose. Obě partie byly rozkvašeny v demižonech zákvasem ze Sv. Zbylý rmut byl kvašen v kádi za občasného promíchaní 14 dní a pak lisován. Dokvaseno s přídavkem živných solí ve skle. Stolitrová partie červeného Sv byla uchovávana v dubovém sudu.

Vyprodáno

Tramín červený 2009

Hrozny byly ručně sklizeny ve dvou šaržích 30.9. a 15.10.2009. Prvá vykazovala 21 °NM a 6.5 g/l kyselin, druhá 21.5 °NM a 3 g/l kyselin. Hrozny po pomletí/odzrnění byly okamžitě lisovány při tlaku 3 atm na pneumatickém lisu. Mošt byl mechanicky odkalen s samovolně kvašen ve skleněných vysířených demižonech s přídavkem zákvasu připraveného 24.9. Prvé kvašení probíhalo 3 týdny s přídavky živných solí. Do Vánoc bylo víno dvakrát stočeno a ponecháno zrát do konce dubna 2010.

Vyprodáno