Kategorie: Novinky

Jarní mrazíky, výstavy a košty

vydáno: 8.5.2014

Jarní mrazíky, výstavy a koštyPo mírné zimě, řezu a vyvazovaní révy přichází doba přízemních mrazíků. A také období koštů a výstav.

Ještě máme v neblahé paměti rok 2011, kdy 5.května bylo ve Velkých Žernosekách minus pět.  Letos to přišlo na den přesně, ze 4. na 5. května.  V noci jsem se v pět hodin ráno šel podívat na vinohrad, jasná studená noc, ale na vyrašených listech jen kondenzovala voda. Ale už za hodinu byla na zemi jinovatka, tedy přízemní mráz. Nové sazenice z podsadby Tč a Sv byly pod kopečky hlíny a mráz vyrašeným výhonům na keřích neublížil, ještě uvidíme jak réva odkvete.

Dobrou zprávou z našeho vinařství je příjemné překvapení….

Na radu Bogdana Trojaka jsme přihlásili tři vína na výstavu autentických vín do Velkých Bílovic. Naše víno bylo dobře hodnoceno, PN2012 dostal na Parkerově 100-bodové stupnici 87 bodů a byl oceněn medailí. Výsledky hodnocení jsou v přiložené tabulce. Je to výjimečné víno, teď se harmonizuje v novém nerezu po spojení dvou 225 l sudů. Lahvovat budeme již brzy.

V nejbližší době, během měsíce května a června, bude příležitost k ochutnání našich vín - na Žernoseckém koštu 17.5., na festivalu autentických vín Praha pije víno (http://www.praguedrinkswine.cz/ppv.aspx) v pátek 6.6. odpoledne a na Roudnickém koštu (http://www.roudnicky-kost.cz/) v prostorách zámku o týden později, t.j.14.6. K dispozici bude PN 2012  a bílá vína ročníku 2013.

Podrobnosti budou na našem Facebooku https://www.facebook.com/vinarstvi.portabohemica.

 

NO Jméno adresa Víno ročník body barva kategorie Poznámka
1050 Škrobák, Stanislav  Čejkovice Rulandské bílé  2012 88 S oranžové   Vinice 15 let, ošetřovaná v BIO režimu. Vykvašeno na slupkách (7 dnů). Spontánní kvašení i odbourání. Rok a půl ve starém sudu na veškerých kalech bez síření. Mírná síra pouze na rmut před rozkvašením. Nečiřeno, nefiltrováno
                 
1079 Kočařík, Petr Čejkovice Pinot Noir  2012 81 červené zemské stáří vinice 10 let, zatížení 1kg na 1 keř, 21 dnů na rmutu,  rok v dubových sudech na kvasničních kalech bez dodání SO2. Nečeřeno nefiltrováno. Celková SO2 40mg/l
1011     Pint Gris  2012 94 CH bílé zemské stáří vinice 10 let, zatížení 1kg na 1 keř, 2 dny na rmutu, kvasilo a poté zrálo rok v dubových sudech na kvasničních kalech bez dodání SO2. Nečiřeno nefiltrováno. Celková SO2 65mg/l
1024     Hibernal  2012 84 bílé barrique stáří vinice 20 let, zatížení 1kg na 1 keř, 2 dny na rmutu, kvasilo a poté zrálo rok v dubových sudech na kvasničních kalech bez dodání SO2. Nečeřeno, nefiltrováno. Celková SO2 45mg/l
                 
1072 Šebela, Jiří (Dva Duby) Dolní Kounice Ex opere operato 2011 86 červené zemské Svatovavřinecké, ve vinicích biodynamické postupy, nakvášeno 4 týdny, akátové sudy. Bez jakýchkoliv aditiv, včetně síření, čiření, bez filtrace a během tvorby nepoužito čerpadlo, SO2 veškerá = 25 mg/l
1062     Růžové Rose & Cross 2010 90 Z rosé zemské Svatovavřinecké a Frankovka, ve vinicích biodynamické postupy, zrálo v sudu. Bez jakýchkoliv aditiv vyjma 1x síření v dávce 15 mg/l před lahvováním, bez čiření, bez filtrace a během tvorby nepoužito čerpadlo.
                 
1080 Trojak, Bogdan  Bořetice Kocinka  2011 85 červené zemské Odrůda Pinot Noir 2011, trať Čtvrtě, obec Bořetice. Cukernatost 24 ºNM, 14 dnů v kádi, pak do použitého barrique sudu na 2 roky. Bez dodané SO2. Nečiřeno, nefiltrováno. 
                 
1076 Janošek,  Jiří Čejkovice Rulandské modré 2013 90 S červené   Vinice stará 23 let, víno natočeno z demižonu, kde leží na hrubých kalech bez přidané SO2
1051     Rulandské šedé  2013 74 oranžové   Kvašeno a macerováno měsíc na slupkách, víno natočeno z demižonu, kde leží na hrubých kalech s lehkým přisířením.
                 
1043 Glosová, Helena  Moravská Nová Ves Chardonnay 2012 88 B oranžové pozdní sběr Vinice Stará hora v IP, cukernatost 23,5 ºNM, sklizeň 27.9., leželo do dubna následujícího roku po sklizni v kontaktu s bobulemi a na kvasnicích, poté stočeno do sudů barrique spolu s částí kvasnic, kde zrálo 12 měsíců, po stočení zasířeno 20 mg/l, nečiřeno, nefiltrováno.
1085     Cabernet Moravia  2012 80 červené pozdní sběr Vinice Stará hora v IP, cukernatost 22 ºNM, sklizeň 20.10., leželo 5 týdnů na rmutu, po vylisování spolu s částí kalů stočeno do sudu barrique, kde leželo do dubna, po stočení zasířeno 20 mg/l, nečiřeno, nefiltrováno.
                 
1046 Kachyňa, Miroslav  V.Bílovice 260 Tramín červený  2013 85 oranžové   3 měsíce v kontaktu s bobulemi, 4 letá vinice (ochrana v režimu BIO), veškerá SO2 12 mg/l, mícháno na kvasnicích, bez čiření a filtrace
1035     CHASA cuvée  2012 83 Bílé   Vinice 30 let (ochrana v režimu BIO), 1 rok v dubovém sudu na kvasnicích, mícháno, veškerá SO2 30 mg/l, lahvováno přímo ze sudu z kvasnic
1014     Chardonnay  2012 81 Bílé   Vinice 26 let (ochrana v režimu BIO), 1 rok v dubovém sudu na kvasnicích, mícháno, bez čiření a bez filtrace, veškerá SO2 90 mg/l
                 
1034 Kachyňa, Jan V.Bílovice 260 Cuvée Kobylí  2013 75 bílé   Vinice 25 let, macerace 3 měsíce na bobulích, mícháno nakvasnicích v dubovém sudu.bez čiření a filtrace, veškerá SO2 30 mg/l
                 
1064 Mádlová, Hana V.Bílovice Alibernet  2008 - 2010 83 červené pozdní sběr Výsadba  r. 1996, úroda 1 kg/keř, IP bez herbicidů a syntetiky, celoplošné ozelenění (výsev + nálet) ruční sklizeň, spontánní fermentace, 30 dní macerace ve vinifikátoru, zrání na kvasnicích 24 dnů v nových sudech, dále sudy barrique, kupáž v roce 2012, nefiltrováno, veškerý SO2 = 36 mg/l, těkavé kys. = 13,1 meq/l
1088     Cuvée Mlask  2008 85 červené   Výsadba vinice r. 2004 Zweigelt, r. 2004 Rulandské modré a r. 1984 Frankovka, vinice v režimu IP, regulace násady 1 kg/keř, ozeleněno ob řádek (výsev +Greenmix), spontánní fermentace, 14 dnů macerace ve vinifikátoru, zrání na kvasnicích 12 měsíců v nerezovém tanku a následně 12 měsíců v sudech barrique, bez filtrace, veškerý SO2 = 45 mg/l, těkavé kys = 12,5 meq/l
1068     Zweigelt  2009 76 červené pozdní sběr Výsadba vinice r. 2004, regulace násady 1kg/keř, v režimu BIO, celoplošné ozelenění (výsev + Greenmix), spontánní fermentace + 17 dnů macerace ve vinifikátoru, zrání v sudech barrique 24 měsíců, bez filtrace, veškerý SO2 = 43 mg/l, těkavé kys = 9,8 meq/l
1013     Rulandské šedé  2010 85 bílé pozdní sběr Výsadba vinice r. 2001, násada 0,45kg/keř, v režimu IP bez použití herbicidů a systémových postřiků, celoplošné ozelenění (výsev + nálet), 24 hodin macerace v lisu, spontánní fermentace v sudech barrique + zrání 24 měsíců, filtrace přes křemelinu, veškerý SO2 = 87 mg/l, těkavé kys = 7,5 meq/l
                 
1026 Nestarec, Milan M.Žižkov Sauvignon  2013 85 bílé   Vinice 29 let, BIO, spontánní fermentace a zrání v akátových sudech, 6 měsíců mícháno na kvasnicích, celková SO2 30 mg/l, nečiřeno, nefiltrováno
1036     Cuvée Pinot Blanc + Pinot Gris + Pinot Noir 2013 80 bílé   10 – 25 let vinice, BIO, spontánní fermentace a zrání v dubových sudech, 6 měsíců mícháno na kvasnicích, veškerá SO2 30 mg/l, nečiřeno, nefiltrováno
1004     Veltlínské zelené 2013 90 S oranžové   30 let vinice, BIO, kvašeno naslupkách v kádi s každodenním ponořováním matolinového klobouku, po fermentaci vylisováno, zraje v akátových sudech, nesířeno, nečiřeno, nefiltrováno
1052     Pinot Gris  2013 78 oranžové   Vinice 26 let, BIO, kvašeno na slupkách v kádi s každodenním ponořováním matolinového klobouku, po fermentaci vylisováno, zraje v dubových 225 l sudech, nesířeno, nečiřeno, nefiltrováno
1066     Zweigeltrebe  2011 76 červené zemské vinice 10 let, BIO, klasická fermentace v otevřené kádi, zrání 14 měsíců v dubových sudech 225 l, veškerá SO2 20 mg/l, nečiřeno, nefiltrováno
1075     Frankovka  2011 85 červené zemské Vinice 13 let, BIO, redukce sklizně 0,6 kg/keř, studená macerace před kvašením, fermentace v otevřené kádi, postfermentační macerace 6 měsíců, zrání 23 měsíců v dubových sudech 225 l, nesířeno, nečiřeno, nefiltrováno
                 
1012 Damborský, Milan V.Bílovice Rulandské šedé  2012 83 bílé   viniční trať Pod Hradišťkem, staří vinice 10 let, cukernatost 22 °NM, 6 měsíců na kvasnicích v akátovém sudu o objemu 100 litrů, spontánní fermentace (pravidelně pomícháváno), nefiltrováno, bez čiření
1059     Rulandské modré  2012 78 rosé   viniční trať Pod Hradišťkem, staří vinice 10 let, 23 °NM, 4 měsíce na kvasnicích v akátovém sudu o objemu 100 litrů (pravidelně pomícháváno), spontánní fermentace, nefiltrováno, bez čiření
1001     Ryzlink vlašský 2012 88 B bílé   viniční trať Pod Hradišťkem, staří vinice 10 let, cukernatost 23 °NM, 6 měsíců na kvasnicích v akátovém sudu o objemu 100 litrů (pravidelně pomícháváno), spontánní fermentace, nefiltrováno, bez čiření
                 
1010 Flajšinger, Jan  Židlochovice Rulandské šedé  2012 75 Bílé   Viniční trať Novosady (Křepice), cukernatost 23,4 °NM, vinice v IP, 12 měsíců na jemných kalech bez přídavku SO2 ve starém dubovém sudu (30 let)
1025     Sauvignon  2013 83 Bílé   Viniční trať Molgary (Křepice), stáří vinice 50 let, vinice v IP, cukernatost 22,5 °NM, zraje ve skleněném demižonu, není ještě lahvováno, bez přidávané SO2
1000     Ryzlink vlašský  2012 85 Bílé   Viniční trať Červené vrchy (Hrušovany u Brna), stáří vinice 73 let, vinice v IP, cukernatost 23 °NM, zrálo 14 měsíců na jemných kalech v dubovém sudu (stáří cca 40 let), s kaly se nemíchalo, použit bentonit
                 
1021 Marada, Petr Mikulčice Ryzlink rýnský  2013 80 Bílé   Vinice Strání (Lužice), podloží tufový písek, stáří vinice cca 35 let, režim IP, 1 den macerace, spontánní fermentace, do 10. ledna 2014 zrálo na kvasnicích, aktuálně leží v akátovém sudu na jemných kalech, přídavek SO2 = 20 mg/l, zatím nelahvováno
1032     Tramín červený 2011 73 Bílé   Vinice Zadní (V.Bílovice), výsadba vinice 2002, 3 dny macerace na rmutu, spontánní fermentace, zrání v akátovém sudu 1,5 roku bez přidané SO2
1044     Chardonnay  2012 72 oranžové   Vinice Kukvička (Josefov), stáří vinice 40 let, režim IP, podloží spraš s vyšším zastoupením vápníku, spontánní fermentace, a poté 3 měsíce v kontaktu s celými bobulemi, 8 měsíců zrálo na jemných kalech ve starším dubovém sudě bez přidávané SO2
1077     Rulandské modré  2012 80 červené pozdní sběr Viniční trať Čtvrtky (Prušánky), režim IP, spontánní fermentace, 1,5 roku zrání na starších sudech barrique, dodaná SO2 = 30 mg/l
1086     Cabernet Moravia  2011 83 červené jakostní Vinice Kukvička (Josefov), režim IP, podloží spraš s vyšším zastoupením vápníku, spontánní fermentace, 2 roky zrálo na jemných kalech ve starším dubovém sudu, bez filtrace
                 
1008 Svatoš, Aleš (Porta Bohemica) Velké Žernoseky Müller Thurgau  2012  80 bílé   Litoměřická podoblast, Velké Žernoseky, Trať Na jámě, vysazeno 1983, suché, Ruční sklizeň, cukernatost  20,5 °ČNM, macerace na rmutu 15 h, odkaleno 24 h, spontánní fermentace, na jemných kvasnicích v nerezu 6 měsíců, 1x filtrace přes křemelinu F10/70, zpět do nerezu, na lahvi od ledna 2013. Celkový SO2 : 100 mg/l, Alkohol  12 %
1007     Müller Thurgau  2013 85 bílé   Litoměřická podoblast, Velké Žernoseky, Trať Na jámě, vysazeno 1983, jakostní bílé víno, suché, ruční sklizeň ve dvou partiích zpracovaných samostatně, cukernatost při sklizni 19 a 22°ČNM, macerováno na rmutu 24 a 72 h, odkaleno 24 h, spontánní fermentace, obě partie spojeny, leží na jemných kvasnicích v nerezu 6 měsíců, nefiltrované

1078

 

 

Pinot Noir 

2012

87 B

červené

jakostní víno pozdní sběr

Mělnická podoblast, Slaný, Trať Ovčáry , pozdní sběr, Evidenční č. jakosti 110L1-13/43 šarže PN12/1, suché, ruční sklizeň, cukernatost i 23.5°ČNM, spontánní fermentace, macerováno na rmutu, 14 dní s ručním potápěním matolínového klobouku (3 x za den prvých 10 dní) ve dvou otevřených 500 l kádích, lisováno na pneumatickém lisu, leželo na kalech ve třech použitých 225 l sudech (Radoux a 2x Mercier) 18 měsíců, nefiltrováno. Dva sudy ponechány a budou lahvovány srpen 2014,  SO 30 mg/l, těkavé kyseliny 10,6 meq/l

                 
1054 Veverka, Tomáš Čejkovice Hibernal  2013 87 B oranžové   cukernatost 22,2  °NM. Kvašeno na rmutu, poté leželo na rmutu 6 měsíců, nesířeno, v současnosti leží bez rmutu v nerez nádobě na jemných kalech.
1022     Ryzlink rýnský  2012 82 bílé pozdní sběr Cukernatost 22,4 °NM, vlastní zákvas, řízené kvašení, JMF, 16 měsíců na 30letém dubovém sudu, po celou dobu na jemných kalech, 10.4. přídavek SO2 na 9 mg/l volná, 41 vázaná, nefiltrováno, nečiřeno.
1037     Tramín červený + Hibernal 2013 83 bílé barrique cuvée Hibernal 60% + Tramín 40% cukernatost 25 °NM. Kvašeno v novém sudu barrique, po fermentaci 30 mg/l SO2,  bez ušlechtilých kvasinek (vlastní zákvas). Leží 6 měsíců na novém sudu a jemných kalech.
1081     Rulandské modré  2011 85 červené výběr z hroznů Cukernatost 24,6 °NM,  fermentace  s vlastním zákvasem, leželo 28 měsíců na ½ nových barrique sudech a ½ 2 letých barrique sudech, sceleno a nalahvováno, vázaná SO2 = 51 mg/l. Nečiřeno, nefiltrováno. 
                 
1019 Osička, Jaroslav V.Bílovice 304 Chardonnay  2008 87 S bílé zemské Vinice Zadní, 23 let, BIO, 48 hodin na rmutu, zrálo 24 měsíců na jemných kalech s částečným promícháváním bez přídavku SO2 do lahvování, 4-8 let staré sudy burgundského typu 228 l, jediné aditivum do vína SO2,nefiltrováno
1018     Chardonnay 2009 85 bílé zemské Vinice Zadní, 24 let, BIO, 48 hodin na rmutu, zrálo 26 měsíců na jemných kalech s částečným promícháváním bez přídavku SO2 do lahvování, 5-9 let staré sudy burgundského typu 228 l, jediné aditivum do vína SO2, nefiltrováno, SO2 veškerý = 55 mg/l
1045     Chardonnay  2011 81 oranžové zemské Vinice Zadní, 26 let, BIO,48 hodin na rmutu, poté 3 měsíce v kontaktu s celými bobulemi, zrálo 30 měsíců na jemných kalech s částečným promícháváním bez přídavku SO2 do lahvování, 3-10 let staré sudy burgundského typu 228 l, jediné aditivum do vína SO2, nefiltrováno, SO2 veškerý = 40 mg/l
1047     Tramín červený 2012 90 Z oranžové zemské Vinice Zadní, 10 let, BIO, 48 hodin na rmutu, 1 měsíc v kontaktu s celými bobulemi, zrálo 16 měsíců na jemných kalech s částečným promícháváním bez přídavku SO2 do lahvování, 6-50 let staré dubové sudy 500 l, jediné aditivum do vína SO2, nefiltrováno, SO2 veškerá = 40 mg/l
1042     Pinor Gris  2011 88 B oranžové zemské Vinice Zadní, 9 let, BIO, 48 hodin na rmutu, 3 měsíce v kontaktu s celými bobulemi, zrálo 24 měsíců na jemných kalech s částečným promícháváním bez přídavku SO2 do lahvování, 5-50 let staré dubové sudy 500 l, jediné aditivum do vína SO2, nefiltrováno, SO2 veškerý = 51 mg/l
1039     Pinot-Chardonnay  2008 89 S bílé zemské Vinice Zadní, 6 - 23 let, cuvée Chardonnay + Pinot Gris, 48 hodin na rmutu, sceleno při dokvášení, zrálo 24 měsíců na jemných kalech s částečným promícháváním bez přídavku SO2 do lahvování, 4-8 let staré sudy burgundského typu 228 l, jediné aditivum do vína SO2, nefiltrováno, SO2 veškerý = 40 mg/l
                 
1017 Osička, Dalibor  V.Bílovice 419 Chardonnay  2010 85 bílé   Viniční trať: Šmatláky. Cukernatost při sběru: 23,5° ČNM. 48 hodin macerace rmutu, dosud leží v dubovém sudu na kvasnicích
1049     Veltlínské zelené 2011 73 oranžové   Viniční trať: Zadní. Cukernatost při sběru: 23° ČNM. Karbonická macerace 6 měsíců, dosud bez přídavku SO2  a leží na jemných kalech. 
1067     Zweigeltrebe  2010 74 červené   Viniční trať: Hanby. Cukernatost při sběru: 22° ČNM. Ležel 40 měsíců na kvasnicích, stáčeno do lahví v únoru 2014.
1023     Ryzlink rýnský 2009 82 bílé   Viniční trať: Křivánky. Cukernatost při sběru: 24° ČNM. ležel 40 měsíců na kvasnicích, stáčeno do lahví v březnu 2014.
1028     Sauvignon 2010 82 bílé   Viniční trať: Zímarky. Cukernatost při sběru: 25° ČNM. 48 hodin macerace rmutu, ležel 40 měsíců na kvasnicích, stáčeno do lahví v březnu 2014.
1058     Svatovavřinecké 2012 88 S rosé   Viniční trať: Freiunka, cukernatost při sběru: 24° ČNM. Ležel 18 měsíců na jemných kalech v sudu, stáčeno do lahví v únoru 2014 
                 
1040 Nešpor & Rajský  Moravská Nová Ves Müller Thurgau  2012 60 oranžové   hrozny byly ručně sbírány, lisovány nízkým tlakem a po vylisování a odkalení (pouze sedimentačně a bez bentonitu) bylo do vína přidáno 15% ručně odstopkovaných celých bobulí, víno kvasilo spontánně, bez použití
kvasinek apod. do června bylo víno ponecháno bez zásahu a v dubnu 2014 bylo víno stočeno z bobulí, před lahvováním bylo dodáno 20 mg/l SO2, SO2 veškerý = 61mg/l.
1041     Veltlínské zelené 2012 85 oranžové   hrozny byly ručně sbírány, lisovány nízkým tlakem a po vylisování a odkalení (pouze sedimentačně a bez bentonitu) bylo do vína přidáno 15% ručně odstopkovaných celých bobulí, víno kvasilo spontánně, do června bylo víno ponecháno bez zásahu a v tomto měsíci bylo víno stočeno z bobulí, před lahvováním bylo dodáno 20 mg/l SO2, SO2 veškerý = 51mg/l
                 
1089 Osička, Radek V.Bílovice 1195 Svatovavřinecké 2013 80 klaret   dodaný med
                 
1061 Springer, Jaroslav     (Stapleton-Springer) Bořetice Blanc de Noir  2012 82 klaret   Režim BIO, zatížení cca 0,5 kg/keř, lisování celých hroznů okamžitě bez macerace, spontánní fermentace, battonnage, bez filtrace
1083     Pinot Noir Trkmanska  2009 85 červené   Výsadba vinice r. 2008, režim BIO, zatížení cca 300 g/keř, hrozny celé pošlapány nohama, spontánní fermentace, rok zrání na sudu, probíhala battonnage
                 
1065 Seják, Pavel Prušánky 450 Zweigeltrebe  2012 79 červené   Vinice 25 let, spontánní fermentace 13 dnů v otevřených dubových kádích, zrálo 6 měsíců v dubovém sudu na jemných kalech, bez čiření a filtrace, SO2 veškerá 33 mg/l.
1084     André  2012 86 červené   Vinice stáří 25 let, spontánní fermentace 12v otevřených dubových kádích, 6 měsíců zrálo v dubovém sudu na jemných kalech, bez čiření a filtrace, SO2 veškerá = 64 mg/l.
1082     Pinot Noir  2010 81 červené   Vinice 12 let, spontánní fermentace 14 dnů v otevřených dubových kádích, zrálo 6 měsíců v dubovém sudu na jemných kalech, bez čiření a filtrace, SO2 = 37 mg/l.
                 
1048 Koráb, Petr  Boleradice Ryšák  2012 76 oranžové zemské průměrné stáří vinice 40 let, BIO, cuvée VZ + RV + MP, fermentováno a macerováno na rmutu i se stopkami 4,5 měsíce, keramika, síra před lahví, 40 let vinice
1074     Karmazín 2011 78 červené zemské Frankovka z vinice z roku 1934, BIO, klasické zpracování červeného vína, zrání v sudu, lahvování bez filtrace, veškerá SO2 = do 80 mg/l
1091     Černé Starosvětské  2010 85 červené likérové Frankovka, dolihované ve fázi kvašení, bez přidávané SO2
                 
1027 Varmuža, Radek  Hustopeče Sauvignon  2012 79 bílé   46letá vinice, režim BIO, ležení na kvasnicích 12 měsíců, nečiřeno, nefiltrováno
1016     Chardonnay 2011 92 Z oranžové   46letá vinice, režim BIO, ležení na kvasnicích 9 měsíců, nečiřeno, nefiltrováno
                 
1003 Syfany  Vrbice Veltlínské zelené  2013 81 bílé   vinice 20 let, ošetřování IP, spontánně kvašeno, 3měsíce mícháno na jemných kalech, leží v nerezovém tanku, bez čiření a filtrace, SO2 = 30 mg
1063     Modrý Portugal  2012 82 červené VOC Stáří vinice 9 let, v režimu IP, spontánní fermentace, 11 měsíců v 550 l starých akátových sudech, bez čiření a filtrace, celková SO2 = 81 mg/l
1070     Svatovavřinecké  2012 82 červené VOC Stáří vinice 8 let,v režimu IP, spontánní fermentace, 11 měsíců v 550 l starých akátových sudech, celková SO2 = 83 mg/l bez čiření a filtrace
1073     Frankovka  2012 83 červené VOC 10 let stará vinice, v režimu IP, spontánní fermentace, 11 měsíců v 550 l starých akátových sudech, celková SO2 = 76 mg/l, bez čiření a filtrace
                 
1060 Kovařík, Jaroslav Kobylí Zweigelt 2012 86 B rosé   Vinice ošetřována pouze bylinnými výluhy (přeslička, kopřiva, …), spontánní fermentace, víno bez odkalení zraje 4 měsíce na kvasnicích, poté stáčka a další ležení na jemných kalech 10 měsíců v dřevěném sudu, bez jakýchkoliv aditiv včetně síření, 12% alk
1087     Cuvée Cabernet Moravia + Zweigelt + Frankovka 2012 83 červené   Cuvée Cabernet Moravia + Zweigeltrebe + Frankovka, vinice ošetřována pouze bylinnými výluhy (přeslička, kopřiva, …), spontánní fermentace, víno bez odkalení zraje 4 měsíce na kvasnicích, poté stáčka a další ležení na jemných kalech 10 měsíců v dřevěném sudu, bez jakýchkoliv aditiv včetně síření, alk 12,8%
                 
1090 Kopeček, Jiří Mikulov Ryzlink vlašský 2012 85 bílé   Vinice Dražice (obec Jevišovka), 27 let, spraš a štěrk, výběr z cibéb, botrytický sběr, 33 °NM, spontánní fermentace, mícháno na sudu Fraicheur (dub, čela akát) na jemných kalech až do současné doby, SO2 veškerá 35 mg/l
                 
1002 Michlovský, Miloš Rakvice Ryzlink vlašský 2011 93 Z bílé pozdní sběr Vinice Purmice (Perná), bez filtrace
1033     Malverina 2011 77   výběr z hroznů Vinice Nad Svatým Leonardem (Klentnice), bez filtrace
1055     Malverina 2008 71 kachet výběr z hroznů  
1069     Svatovavřinecké 2012 2012 92 CH   zemské  
1071     Svatovavřinecké 2012 2012 83   zemské  
                 
1005 Osička, Robert V.Bílovice 304 Veltlínské zelené 2012 83 bílé zemské BIO vinice, nefiltrováno, nečiřeno
                 
1006 Čačík, Tomáš Kobylí Cuvée Linda 2012 84 bílé zemské Směs starých klonů odrůdy Neuburské ze starých vinic (1956-1974) z tratí Padělky a U Skalky, celoplošné ozelenění, střední vedení, výnos 1 kg/keř, spontánní fermentace, ležení na kalech za občasného míchání cca 5 měsíců, minimum odané SO2
1053     Pálava 2012 75 oranžové zemské 5ti letá vinice U Skalky, celoplošné ozelenění, 5 500 keřů/ha, hlinitá půda, střední vedení, zatížení 1kg/keř, spontánní kvašení (do 18 °C) a déledobá (6 měsíců) macerace se slupkami bez přídavku SO2 v nerezovém tanku.
                 
1031 Mareček, František Kobylí Tramín červený 2013 79 bílé   Vinice 42 let, 23 °NM, spontánní fermentace, 1x stáčené, 1x bentonit, 1x přisíření, v plastové nádobě
1020     Ryzlink rýnský 2013 84 bílé   Vinice 35 let, 22 °NM, spontánní fermentace, stále na jemných kalech, bez dodaného SO2, bez čiření, v plastové nádobě
                 
1056 Dobrá Vinice Nový Šaldorf Velké Dobré Bílé 2011 86 B oranžové   Hrozny z BIO vinic ve Znojmě, spontánní fermentace, kvasilo a zrálo na rmutu v hliněné nádobě s názvem kvevri vyrobené v Gruzii. Spadá do kategorie oranžová vína. Nebyl přídavek žádného aditiva, včetně oxidu siřičitého. Víno zrálo 5 měsíců v qvevri a 24 měsíců na jemných kalech v nových dubových sudech. Nefiltrováno.
1029     Sauvignon Oxana - karafa 2007 91 Z bílé   vinice Pod lesem, Znojmo – Popice, Národní park Podyjí, víno zrálo speciální oxidativní metodou „pod flórem“ 20 měsíců v nových dubových sudech – barrique. Flór je „kvetoucí“ vrstva na hladině vína v sudu. Víno pod hladinou je flórem uzavřeno a zraje jemně oxidativní cestou bez jakéhokoliv zásahu zvenčí. Víno ani mošt nebyly žádným způsobem chemicky konzervovány. Malé množství SO2 bylo vytvořeno přirozenou cestou v průběhu kvašení. Víno se výborně snoubí se zralými sýry, zejména s polotvrdými sýry typu Comte
1057     Créme de Pinot Noir NV 84 klaret   vinice Přední hora, Velké Bílovice, cukernatost 24,1° ČNM. Bílé víno z modrých hroznů zrálo v nových dubových francouzských sudech 470 l, 8 měsíců na kvasnicích. Hrozny byly lisovány v celku, vylisovaného moštu bylo méně než 5,5 dcl/kg. Víno je dokvášeno v lahvi, obsahuje CO2 a jemné kvasnice. Víno dále v lahvi dokváší. Láhev je uzavřena korunkou.
1038     Velké Dobré Bílé Premium 2011 80 bílé barrique Vinice Zadní (V.Bílovice) + Národní Park (Konice, Popice), cuvée Chardonnay 30%, Pinot blanc 30%, Ryzlink rýnský 20%, Sauvignon 20%. Všechny odrůdy byly sklizeny v hodnotách cukernatosti pozdního sběru a výběru z hroznů. Víno kvasilo azrálo v nových dubových francouzských sudech 230 l 14 měsíců a 4 měsíce v nerezové nádobě na
kvasnicích. Víno má barvu světlého zlata. Nyní působí ještě dosti uzavřeně, proto doporučujeme dekantaci. 
                 
1015 Kubík, Michal V.Bílovice Chardonnay 2012 86 bílé pozdní sběr Vinice Zadní hora, IP, 3 dny macerace na rmutu, spontánní fermentace, zrálo 13 měsíců na kvasnicích za občasného míchání v 1 000 l jemně vypáleném dubovém sudu, bez čiření a filtrace, Veškerá SO2 = 56 mg/l.
                 
1009 Sedlák, Jaroslav V.Bílovice Rulandské šedé 2013 86 bílé pozdní sběr Vinice Nová Hora, zraje v sudech na kvasnicích, bez čiření
1030     Tramín červený 2013 85 bílé pozdní sběr Vinice Nová Hora, zraje v sudech na kvasnicích, bez čiření

 

Komentáře rss


, Click here odpovědět
Click here>>>